08/05/2018

ΣΑΛΤΣΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 κιλό δαμάσκηνα
300γρ σάλτσα ντομάτας
150γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
100 γρ πετιμέζι ροδιού
Λίγη μέντα ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αλέθουμε καλά τα δαμάσκηνα και τα βράζουμε με την ζάχαρη.

Αφού αρχίσει να βράζει καλά (περίπου στους 80 βαθμούς), προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και βράζουμε έως τους 102 βαθμούς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε ωσότου δέσει η σάλτσα μας.

Μπορούμε  να τη συνδυάσουμε με όλα τα ψημένα κρέατα, αλλά και να την απολαύσουμε ως ορεκτικό – μεζέ πάνω σε ζεστό ή κρύο ψωμί.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 λεπτά