08/01/2022

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ 

3 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο

2 κούπες γάλα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα καπνιστή

3-4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

Πλένουμε καλά το συκώτι και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος σε μια στρώση.

Το καλύπτουμε με το γάλα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.  

Στραγγίζουμε το συκώτι και το στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.

Αν θέλουμε το κόβουμε σε κομμάτια ή σε λωρίδες.Το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.

 

Σε πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το συκώτι. Αφήνουμε για 1-2΄να ψηθεί από την μια πλευρά και γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Προσοχή δεν το παραψήνουμε για να μην στεγνώσει γιατί θα σκληρύνει και θα χάσει την γεύση του.

Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, σβήνουμε την φωτιά, αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε ζεστό με σαλάτα της αρεσκείας μας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: