13/12/2015

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

Πάνα (μπόλια) χοιρινή ή αρνίσια
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο 
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
7-8 κουταλιές γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε καλά την πάνα και την ξεπλένουμε με ξύδι και νερό.
 Ρίχνουμε στον κιμά το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το πιπέρι ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε το γάλα ενώ τα δουλεύουμε ωσότου να γίνει το μείγμα αφράτο. Στη συνέχεια κόβουμε την πάνα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε σε κάθε κομμάτι περίπου μια κουταλιά από τον κιμά.
 Διπλώνουμε τις δυο πλευρές προς τα μέσα και τυλίγουμε σε μικρό ρόλο.
Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ενώ τις γυρνάμε γύρω γύρω, προσέχοντας να μην μας αρπάξουν .

Για κρασί προτείνουμε  ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: