13/12/2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

Υλικά για 4 μερίδες

8 αυγά ελευθέρας βοσκής
400 γραμμάρια μανιτάρια
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα βουνήσια (Συνταγή της γιαγιάς)
2 κουταλιές γάλα
Λίγο λάδι
Αλάτι πιπέρι
Λίγο μπάτσιο τριμμένο
Η ποσότητα των υλικών μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα  του καθενός.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 


Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι  με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι ένα κουτάλι σάλτσα βουνήσια και ανακατεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα.


 Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με 2 κουταλιές γάλα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περιχύνουμε στα μανιτάρια και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά από κάτω.

 Γυρνάμε προσεκτικά την ομελέτα για να ροδίσει και από την άλλη μεριά, στο τέλος εάν θέλουμε ρίχνουμε από επάνω τριμμένο μπάτσιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: