07/02/2022

ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

 

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

Συνταγή για 4 άτομα


2 κιλά ζυγούρι (με κόκαλο) 

½ κούπα ελαιόλαδο2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
8-10 λιαστές ντομάτες σε λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια

2 πράσινες πιπεριές
2 μανιτάρια φρέσκα ( προαιρετικά)
μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι - μπαχάρι σε κόκκους


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

Βράζουμε το ζυγούρι για 10 λεπτά στη κατσαρόλα και πετάμε το νερό.

Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε φέτες.

Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τις λιαστές ντομάτες στη γάστρα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό (περίπου ½ τις κούπας) και τέλος περιχύνουμε όλα τα υλικά με το λάδι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς περίπου για 2 ώρες. Κατά την διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή να το ψήσουμε λίγο παραπάνω. Τέλος περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο ρίχνουμε το μαϊντανό.

Το φαγητό μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, πατάτες φούρνου, με πιλάφι ή ζυμαρικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: