13/12/2015

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

200 ml ελαιόλαδο
3 kg αρνάκι μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών
20 τεμάχια κάρδαμο
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Ζωμό από 2 λάιμ
Αλάτι-Πιπέρι
Γιαούρτι στραγγιχτό περασμένο με λίγο ζωμό απ’ το μαγειρεμένο κρέας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάζουμε τα κοκάλα του αρνιού σε κατσαρόλα μαζί με το νερό να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το κάρδαμο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό από 2 λάιμ και τη φρέσκια ρίγανη. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από τα κόκαλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Τοποθετούμε το κρέας σε μικρά πυρέξ και προσθέτουμε το γιαούρτι αφού το έχουμε ανακατέψει με λίγη σάλτσα από το κρέας. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 180 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: