13/12/2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ & ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

800 γρ.  χοιρινό (κόντρα) χωρίς κόκαλο

100 γρ  λάδι
λιαστές ντομάτες σε λάδι
2 κουτάλια της σούπας βούτυρο
λίγο δεντρολίβανο και θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 γρ κρόκο Κοζάνης
1 κρασοπότηρο κόκκινο ξερό κρασί 
αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

Πλένουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στην γάστρα και το σοτάρουμε  με το λάδι, το βούτυρο, σκόρδο το δεντρολίβανο και το θυμάρι από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες και απλώνουμε πάνω από το κρέας το σαφράν και βάζουμε τη γάστρα  με κλειστό το καπάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Ψήνουμε γυρίζοντας τακτικά το κρέας και περιχύνοντάς το με τα υγρά που βγάζει. Προς το τέλος ρίχνουμε και το κρασί και αφαιρούμαι το καπάκι για να ξεροψηθεί.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό για να μη μείνει το κρέας στεγνό. Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου η τηγανιτές

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 120 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: