ΥΛΙΚΑ
500γρ ρεβίθια
100ml ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνη
αλάτι – πιπέρι
2 κρεμμύδια
1 κύβο λαχανικών
400 γρ χυμό ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε νερό από βραδύς,
την επομένη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε με καθαρό νερό για μια ώρα και
με τον κύβο λαχανικών δίχως να πετάξουμε το νερό.
Με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα ρεβίθια στη γάστρα,
προσθέτομαι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι .
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε νερό που έχουμε κρατήσει από το βρασμό έως ένα δάχτυλο πάνω από τα ρεβίθια, σκεπαζουμε την γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 75 βαθμούς για όλο το βράδυ (περίπου 14-16 ώρες). γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 75 βαθμούς για όλο το βράδυ (περίπου 14-16 ώρες).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου