30/11/2015

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ Η ΠΕΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ


1 κιλό αρνάκι
2-3 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές πελτές
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο χυλοπίτες ή πέτουρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ


Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί.


Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τον πελτέ, αλατοπίπερο, την κανέλα, το λάδι και μια κούπα νερό.


Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα περίπου, μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χυλοπιτάκι ή ττα πετουρα και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί για 10' περίπου.


Πρέπει οι χυλοπίτες να χυλώσουν χωρίς να στεγνώσουν εντελώς αλλά και να μην παραβράσουν.


Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: