κρασί ξινόμαυρο
5-6 γαρύφαλλα
3 ξύλα κανέλλας
λίγο αστεροειδή γλυκάνισο
μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα χωρίς να τα καθαρίσουμε από την φλούδα, αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια.....
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με την φλούδα προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, προσθέτουμε το κρασί, τα γαρύφαλλα και την κανέλα., καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα κυδώνια από την άλλη μεριά προσθέτουμε τον γλυκάνισο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε σκέτα ή με μέλι
5-6 γαρύφαλλα
3 ξύλα κανέλλας
λίγο αστεροειδή γλυκάνισο
μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα χωρίς να τα καθαρίσουμε από την φλούδα, αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια.....
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με την φλούδα προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, προσθέτουμε το κρασί, τα γαρύφαλλα και την κανέλα., καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα κυδώνια από την άλλη μεριά προσθέτουμε τον γλυκάνισο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε σκέτα ή με μέλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου