ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
200 γρ. πρόβειο βούτυρο
80 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη καβουρδισμένο
260 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
Για το γλάσο:
200 γρ. άχνη ζάχαρη
5 γρ. κακάο
ασπράδι από 1 μικρό αβγό
1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Τοποθετείτε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ ή σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε. Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνετε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Κατόπιν το κόβετε σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και με ένα πινέλο γλασάρετε τους κουραμπιέδες όταν κρυώσουν. Τους διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.
Πηγή: www.forher.gr
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά
200 γρ. πρόβειο βούτυρο
80 γρ. άχνη ζάχαρη
260 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
Για το γλάσο:
200 γρ. άχνη ζάχαρη
5 γρ. κακάο
ασπράδι από 1 μικρό αβγό
1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Τοποθετείτε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ ή σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε. Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνετε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Κατόπιν το κόβετε σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και με ένα πινέλο γλασάρετε τους κουραμπιέδες όταν κρυώσουν. Τους διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.
Πηγή: www.forher.gr
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου