24/10/2018

ΧΑΛΟΥΜΙ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

250 γραμμάρια χαλούμι
250 γραμμάρια βερίκοκα κομμένα σε κύβους
1/4 φλιτζάνι νερό1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ


Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι ρίχνοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια εστία για περίπου 10 - 15 λεπτά. Έπειτα πολτοποιήστε τα βερίκοκα με ένα πιρούνι και αφαιρείτε από την εστία. Σ' αυτό το σημείο μπορείτε να αποθηκεύστε το μείγμα στο ψυγείο για να ψυχθεί πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια κόβετε το χαλούμι σε οχτώ φέτες
Ζεστάνετε μια σχάρα (τηγάνι) σε υψηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε το χαλούμι για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.  Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Τοποθετήστε σε κάθε πιάτο από 3-4 φέτες απλώνοντας στην κορυφή από 1 κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο μαζί με ξύσμα λάιμ και σερβίρετε.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη μαρμελάδα βερίκοκο


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: