24/10/2018

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη ζύμη

2 ποτήρια νερού λάδι
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερού καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικεν πάουντερ
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ


1 κουταλακι του γλυκού κανελλογαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κιλό περίπου αλεύρι
για το μέλωμα

2 φλιτζάνια τσαγιού μέλι
2 φλιτζάνια τσαγιού καστανήζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή που να πλάθεται εύκολα.

Παίρνουμε ζύμη και την πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, αφήνουμε τη ζήμη για  δέκα λεπτά και πλάθουμε ξανά δίνοντας το χαρακτηριστικό σχήμα. ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου

Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε το σιρόπι, μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε και ρίχνουμε τα μελομακάρονα λίγα - λίγα μέσα σε αυτό, τα αφήνουμε 3-4 λεπτά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Καλά Χριστούγεννα!!!!!!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 50 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 80 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: